Līva Eimane. Foto no personīgā arhīva.

Latvijas Universitātes Jēkabpils filiāles bakalaura programmas “Pirmsskolas un sākumsskolas skolotājs” absolvente un maģistra studiju programmas “Izglītības zinātnes” apakšprogrammas “Izglītības vadība” studente Līva Eimane iepazīstina ar savu ceļu uz studijām Jēkabpils filiālē, ar ieguvumiem un nākotnes plāniem.

Kas motivēja izvēlēties studijas filiālē?

Jāsāk ar to, ka reiz pateicu – “Nekad mūžā nebūšu skolotāja!” Tas bija pirms kādiem septiņiem gadiem. Mazākajai meitai bija pusotrs gadiņš, vidējai – divi ar pusi un vecākajai pieci gadi. Tajā brīdī nevarēju sevi iedomāties kā skolotāju. Mainījās dzīves apstākļi, dzīvesvieta un sāku meklēt darbu. Parādījās piedāvājums strādāt pirmsskolas izglītības iestādē par skolotāju. Tā nu arī likumsakarīgi nokļuvu Jēkabpils filiālē. Ja nebūtu bijusi iespēja mācīties tik tuvu mājām, noteikti šodien nebūtu skolotāja.

Kāda ir Jūsu studiju, darba pieredze, kā arī esošie un nākotnes plāni?

Sākot studēt, arī vienlaicīgi sāku strādāt par skolotāju Pirmsskolas Izglītības iestādē “Zvaniņš”, kas deva iespēju teoriju uzreiz realizēt praksē. Studijas deva iespēju dziļāk izprast izglītības jomu, runāt ar pasniedzējiem par neizprotamām ikdienas lietām skolotājas darbā. Šogad, februārī, saņēmu ilgi gaidīto diplomu “Pirmsskolas un sākumskolas skolotājs.” Un tad nodomāju, ka vairs nemācīšos. Nāca vasara un kaut kas pietrūka. Un tā nu esmu atpakaļ LU Jēkabpils filiāles saimē, nu jau maģistru programmā “Izglītības zinātnes” apakšprogrammā “Izglītības vadība.” Noteikti savu nākotni saistu ar izglītību, bet kādā veidā, to rādīs laiks.

Kādi ir Jūsu studiju gadu pozitīvie ieguvumi?

Tagad, atskatoties uz bakalaura studiju procesu, tas viss bija interesants, ar dažādu cilvēku iepazīšanu, dažādiem viedokļiem. Klātienes studijas ļāva iepazīt brīnišķīgus pasniedzējus, kuri dalījās ar savu pieredzi un zināšanām. Izbaudīju arī neklātienes mācības Covid-19 dēļ. Šis posms lika vairāk pašai iedziļināties lekcijas saturā. Kā pati smejos: “Bakalauru aizstāvēju pie datora ar vilnas zeķēm kājās.”

Varbūt ir kādi interesanti ar studijām filiālē saistīti notikumi?

Filiālē mēs vienmēr bijām gaidītas. Vienmēr mūs “sapurināja”, kad viss likās nu jau ir par grūtu un rokas jau nolaidušās. Filiāle palīdzēja saziņā ar pasniedzējiem, ja kāds nebija radis iespēju atbildēt. Noteikti bijām tāds skaļais kurss. Vienmēr varēja dzirdēt, ka esam ieradušās uz lekcijām. Dzirdēja gan mūsu smieklus, gan citreiz arī mūsu neapmierinātību par kaut ko. Noteikti, spilgti palikušas atmiņā lekcijas pie pasniedzējas Līdumas, kura mācīja mums mūzikas metodiku pirmsskolā, kur dziedājām un gājām rotaļās. Arī vizuālās mākslas metodika pirmsskolā pie pasniedzējas Daigas Kalējas-Gasparovičas, bija interesanta, kur zīmējām pašportretus, tas vēl joprojām liekas smieklīgākais, kas tika darīts studiju procesā.

Kādi ir Jūsu sasniegumi studijās un darbā?

Galvenais sasniegums studijās noteikti ir iegūtais bakalaura diploms. Darbā katrs mācību gads ir jauns sasniegums, jaunas domas un idejas tiek ieguldītas bērnu attīstībā un izaugsmē.

Dalīties