Latvijas Universitātes (LU) Jēkabpils filiāles Maģistra studiju programmas “Izglītības zinātnes” apakšprogrammā “Izglītības vadība” 2023. gada ziemas izlaiduma absolvente Jūlija Zujeva, atbildot uz filiāles vadītājas Dainas Spuriņas jautājumiem, sniedz savu skatījumu par studiju laiku. Secinot, ka ieguvusi jaunas zināšanas pedagoģijā un psiholoģijā, jaunu pieredzi, jaunas iepazīšanās un kolosālas emocijas. Iepazīsimies!

Mēs katrs veicam izvēli savām studiju gaitām! Kādēļ izvēlējāties maģistra studiju programmu "Izglītības vadība"?

Izvēloties mācību programmu ,,Izglītības zinātnes”, vispirms pievērsu uzmanību tam, ka 2,5 gadu laikā var iegūt maģistra grādu.
 

Kādēļ LU Jēkabpils filiāle kļuva par diploma ieguves vietu?

LU Jēkabpils filiāle bija prioritārā vieta diploma ieguvei. Mana dzīvesvieta ir Daugavpils, un tai tuvākā pilsēta bija Jēkabpils.
 

Studējot, mēs iegūstam zināšanu, prasmju un iemaņu pūra lādi! Kas ir tas, kas iegūts studiju laikā, visnozīmīgākais šīs pūra lādes bagātības papildināšanā?

Studiju laikā programmā ,,Izglītības zinātnes” ieguvu jaunas zināšanas pedagoģijā un psiholoģijā, jaunu pieredzi, jaunas iepazīšanās un kolosālas emocijas.
 

Kur Jūs šobrīd pavadiet savas darba gaitas, un kā izmantosiet savas karjeras attīstībā iegūto diplomu?

Diploma ieguve bija man nepieciešama pedagoģijas jomā.


Kādas emocijas pārņēma, uzsākot studijas? Un kādas, saņemot pēdējo vērtējumu, kas nepieciešams diploma saņemšanai un atziņai, ka maģistra studiju posms ir noslēdzies?

Mācīšanās posmā manas emocijas bija dažādas. Sākumā man bija sarežģīti bez iepriekšējas pedagoģiskās pieredzes. Es esmu tehnikas cilvēks un jauniņā pedagoģijā, bet, paejot pirmajam studiju gadam, es adaptējos jaunajā vidē, un process kļuva vieglāks. Bija ļoti interesanti apgūt jaunas zināšanas. Galvenais – virzīties uz savu mērķi, un tad noteikti viss izdosies. Maģistra darbu aizstāvot, izjutu prieku un veiksmes sajūtu, kas pārņēma mani.
 

Kā Jūs jutāties LU Jēkabpils filiāles saimē gan klātienē, gan attālinātajā studiju laikā?

LU Jēkabpils filiāle, paldies par iespēju mācīties tieši pie Jums un būt daļai no Jūsu filiāles. Jums ir ļoti atsaucīga administrācija un pasniedzēju komanda. Attālinātā apmācība deva man iespēju apvienot darbu, mājas un studijas.
 

Mēs sakām paldies ikvienam, kurš deva ieguldījumu Jūsu studijās! Un tomēr, kuri ir tie cilvēki, kurus gribās izcelt un teikt īpašu paldies

Vispirms vēlos izteikt pateicību savai ģimenei par atbalstu studiju laikā, kolēģiem, kuri ar izpratni izturējās pret manām studijām, grupas biedriem par palīdzību. Pateicos arī administrācijai, īpaši Dainai par atbalstu un labajiem vārdiem. Daina ir cilvēks ar lielu sirdi. Paldies!
 

Paldies, Jūlija, par labajiem vārdiem un novēlam, lai LU Jēkabpils filiālē iegūtā maģistra izglītība motivē tālākiem mērķiem un panākumiem profesionālajā jomā.

         

Dalīties